BulMarket лого

Видове потребителски кредити


Предлага: CrediTour

Описание

Според типа кредита може да бъде :
• Потребителски кредит с поръчители – с един или няколко поръчители които гарантират за лицето кандидатстващо за кредит. В повечето случаи поръчителите трябва да отговарят на определени условия според възраст (Сбора на възрастта и срока на кредита да не надхвърлят 60 години за жени и 65 години за мъже.), тип заетост(обикновено безсрочен трудов договор), месечен доход, други кредитни задължения. Кредитите с поръчители обикновено са с по ниски лихви от тези без поръчител, но изискват повече документация, поръчителят се ангажира също с представянето на документи за доходи, задължения, заетост и т.н., с което процедурата се усложнява. Използвайки формата за кандидатстване от нашият сайт ще спестите голяма част от времето на себе си и евентуалните поръчители, тъй като ще получите готови предложения за кредит съобразени с Вашите и на поръчителя възможности.

• Потребителски кредит без поръчители – разликата тук е че нямате нужда от поръчители, но за сметка на това лихвите са по високи. Условията за възраст, тип заетост и месечен доход остават.

• Потребителски кредит срещу залог на парични средства или държавни ценни книжа – най лесен за вземане и евтин за изплащане, доста непопулярен в България. Кредитът се обезпечава със залог на парични средства в национална и чуждестранна валута, блокирани в банката по разплащателни или депозитни сметки. Обезпечителният марж обикновено е в размер на 10 на сто от размера на предоставения кредит.

• Потребителски кредити за свободни професии - кредитите са предназначени за лекари, зъболекари, фармацевти, адвокати, нотариуси, експерт- счетоводители, архитекти, проектанти и други работещи на свободна практика. Като гаранции са встъпване в дълга на съпруга или съпругата (за ЕТ) или съдружниците.

Голяма част от банките предоставят потребителски кредити по специални програми обвързани с фирми и работодатели, държавни учреждения и организации които гарантират за служителите си и са предварително одобрени от банките. В повечето случаи тези кредити са по лесни за отпускане, с по ниски лихвени проценти и улеснена процедура. Често условие е задължителен превод на работната заплата по сметка в банката отпускаща кредита. Така че преди да кандидатствате за кредит проверете във фирмата или предприятието където работите за наличието на такива програми.


Повече информация можете да получите:

CrediTour
Стара Загора, бул.Руски 8, х-л Мериан Палас - партер
Мариана Велева 0878 447 337
Иванка Пенева 0878 999 215

Контакти

Стара Загора
бул. Руски 8, х-л Мериан Палас - партер
0878337447
Изпрати запитване


www.megashop-bg.com/objects.php?prid=26
Регистрация на фирма  |  Потребителско споразумение  |  За нас  |  
BulMarket.com © 2007 Всички права запазени. BulMarket.com не носи отговорност за съдържанието на външни уеб страници.